19 februari 2022
09:30

Karlskoga IK

Referat: HC Örnen - Karlskoga IK

Det blev tyvärr en övertidsförlust i lördagens morgonmatch hemma mot Karlskoga IK. I en match där HC Örnen var det bättre laget kunde Karlskoga till slut avgöra på övertid och tog segern med 3-4.

I en på förhand jämn match mot serieledande Karlskoga visste HC Örnen att det skulle bli tufft att få med sig tre poäng från lördagens match. HC Örnen kommer dock ut till den första perioden och visar Karlskoga att de ska få kämpa rejält för att få med sig poäng hem till Karlskoga. Det är HC Örnen som tar kommandot i matchen från första nedsläpp och sätter hård press mot Karlskoga genomgående under hela matchen. HC Örnen skapar mängder med lägen och de chanser som Karlskoga får skapas oftast när HC Örnen gör något misstag. Trots HC Örnens press är det dock Karlskoga som tar ledningen i matchen efter 04:35. Trots detta fortsätter HC Örnen med sitt spel där man ofta parkerar spelet i offensiv zon vilket även ger resultat när Daniel Strindlund sätter 1-1 efter 07:12. Efter 14:07 kan Karlskoga återigen ta ledningen med 1-2 efter att ha förvaltat ett powerplay-läge. Ställningen är således 1-2 efter den första perioden.

Spelet i den andra perioden ser likadant ut som i den första där det är HC Örnen som har kommandot och för matchen. I ett powerplay i mitten av perioden kvitterar HC Örnen till 2-2 efter att Jimmy Cronarp stänker in sitt 10:e mål för säsongen. Tyvärr för HC Örnens del slarvar man i ett uppspel med minuten kvar av perioden och Karlskoga tillåts att göra 2-3 efter 18:48 i den andra perioden. Detta innebär att Karlskoga har ledningen med 2-3 inför den tredje perioden.

I den tredje perioden fortsätter HC Örnen att skapa mängder med chanser och har bud på att göra 3-4 mål men man lyckas tyvärr inte helt och hållet med målskyttet. Efter 10:31 kan HC Örnen kvittera till 3-3 när Daniel Strindlund påpassligt slår in pucken i mål. I slutet av perioden delar lagen på lite chanser men ställningen när signalen ljuder är 3-3 och övertid är ett faktum.

I övertiden är det återigen HC Örnen som tar kommandot i spelet och har några lägen att avgöra. Tyvärr för HC Örnens del är det Karlskoga IK som fastställer slutresultatet till 3-4 när Adam Karlsson lirkar sig förbi HC Örnen-spelare på blålinjen och sätter pucken bakom Eric Samuelsson och avgör matchen.

Trots övertidsförlusten gör HC Örnen en av sina bättre insatser under säsongen och man kan ta med sig mycket från matchen till kommande match hemma mot Kungsörs IK på onsdag.

Tränare Patrick Carlsson om matchen.
- Vi gör en av våra bästa matcher under säsongen och sett över 60 minuter så är vi det bättre laget. Vi skapar definitivt lägen nog för att kunna vinna matchen. Vi visar återigen en styrka i andraperioderna där vi lyckas trycka tillbaka våra motståndare och skapa långa tunga anfall. Poängen vi får med oss sätter oss även i ett riktigt bra läge inför sista matchen mot Kungsör, där ett kryss räcker för avancemang till förkvalserien.

Matchens trio:
Jonathan Pettersson
- Fortsätter att göra klockrena insatser i sin nya roll som back.

Jimmy Cronarp
- Dominant matchen igenom. Ett ständigt hot offensivt och inger ett lugn till hela laget i egen zon.